Ezt olvastad már? http://trendalelke.hu Sun, 25 Aug 2019 15:14:34 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Egyszer volt Kecskeméten kutyavásár - 10 érdekesség a Hírös Hét történetéből http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3203-egyszer-volt-kecskemeten-kutyavasar-10-erdekesseg-a-hiros-het-tortenetebol http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3203-egyszer-volt-kecskemeten-kutyavasar-10-erdekesseg-a-hiros-het-tortenetebol Egyszer volt Kecskeméten kutyavásár - 10 érdekesség a Hírös Hét történetéből

 

 

 

Jó néhány évet letagadhat a fesztivál a korából

1934-ben volt az első Hírös Hét, mégsem ünnepelte 80. születésnapját a fesztivál 2014-ben. Először azt tervezték, évente megrendezik, de ez rögtön 1935-ben meghiúsult a kegyetlen időjárás miatt: a várost az aszálytól a hatalmas jégesőig több természeti csapás sújtotta. 1936 egy remekül sikerült fesztivált hozott, de látva, mennyi szervezőmunkát igényel, úgy döntöttek, 2 évente örvendeztetik meg vele az embereket. Ez sem sikerült. 1938-ban Szent István-emlékévet ünnepelt Magyarország, illetve Eucharisztikus Kongresszust is tartottak, és a vallási rendezvények szervezői gyorsan lecsaptak a MÁV összes kocsijára. A Budapest és Kecskemét között közlekedő filléres kultúrvonatok létfontosságú szerepet játszottak városunk turizmusában, ezek kiesése nagy érvágást jelentett, továbbá a Trianonnal elcsatolt területek visszavétele kötötte le inkább a közfigyelmet, nem a szórakozás, ezért ismét elmaradt a Hírös Hét. 1939-ben afféle pótlék gyanánt életre hívták az Országos Borünnepet, azt követően pedig a második világháború lehetetlenítette el a programokat. Természetesen a háború után is idő kellett Kecskemétnek, mire talpra állt és újra a kultúrára összpontosíthatott. 1948-ban a szabadságharc centenáriumi napjainak keretében tartottak egy Hírös Hét-szerű rendezvényt, később pedig, mivel Kecskemét 1950-ben megyeszékhely lett, a város korlátain kívülre is kiterjesztették a rendezvényt. Ekkortájt mezőgazdasági kiállítás jellege volt. A régi alapokra építve a Hírös Hetet csak 1994-ben élesztették újjá.

 

Kik voltak az ötletgazdák?

A barack és a többi kiváló gyümölcs az első Hírös Hét idejére már világhírűvé emelte Kecskemétet. 1934-ben ünnepelte az Iparegyesület a 70. évfordulóját, az Ipartestület pedig az 50.-et, és az iparosok vetették fel, hogy ezeket a kerek évszámokat össze lehetne kötni a barackünneppel - így született meg a Hírös Hét. Az alapgondolat az volt, hogy mutassuk meg a világnak, milyen klassz hely Kecskemét, mennyi érték lelhető fel nálunk. A korabeli visszajelzések pedig nagyra becsülték, hogy nem idegen tollakkal ékeskedik a város, nem máshonnan hozzák a fellépőket és a termékeket, hanem a helyi büszkeségeket állítják ki.

 

Micsoda marketingfogás: Móricz Zsigmond harangozta be a fesztivált!

Az író, újságíró, szerkesztő egy rádióműsorban hirdette, hogy Kecskeméten olyan rendezvény készülődik, amely párját ritkítja a világon, ezért feltétlenül el kell rá látogatni. Móricz egyébként régről figyelemmel kísérte a várost, méltatta gazdasági fejlődését, szellemi termékeit, a Rákóczi utat pedig az ország legszebb sugárútjának titulálta.

 

 

Mit szólnál, ha mostanság is hajnalban indulna be az élet a főtéren?

Manapság ez a fesztivál zárja a nyarat szimbolikusan Kecskeméten, alatta ünnepeljük Magyarország születésnapját is, de nem mindig volt ez így. A kezdeti években a barack érése határozta meg az időpontot, tehát júliusban tartották. Aki pedig részt kívánt venni a rangos gyümölcskongresszusokon, igazán korán kellett, hogy keljen, ugyanis elzárt konferenciaterem helyett a helyszínül a Nagytemplom előtti, hajnal 2-3 tájékán kezdődő nagybani piac szolgált. Az urak ezáltal betekintést nyertek a vidéki emberek mindennapjaiba 1936-ban.

 

Nem egy profi programszervező iroda munkálkodott rajta

Az egész várost megmozgatta a Hírös Hét szervezése, persze a korabeli önkormányzat jóváhagyásával és erkölcsi támogatásával. A gyerekek, diákok reszortja volt például a turisták eligazítása, ők festették a táblákat, mi merre található, a pedagógusok pedig tolmácsoltak, hisz külföldről ugyancsak érkeztek vendégek szép számmal. A bugaci pásztorok betelepültek a városközpontba, főzték a pörköltet, megízesítve a pusztai romantikával, így nemcsak a főztjükkel arattak nagy sikert a szép szál legények a fővárosi dámák körében…

 

Hol van már a régi szellemiség!

Az első Hírös Hét három alappillérre épült: szakmai rendezvények és kiállítások, művészeti kiállítások és a ma leginkább jellemző kulturális és szórakoztatás célú programok.

A Hírös Hét Kecskemétre legjellemzőbb bemutatója a mezőgazdasági kiállítás volt, amelynek keretében gyümölcs-, bor-, szesz-, virág-, konzerv-, termény, valamint méhészkiállításra és vásárra került sor. Helyszíne az Újkollégium épülete és az épület előtti tér volt. A korabeli újságcikkek szerint a látogatók ámulatba estek „a gyümölcs tündérbirodalma” láttán, s azt firtatták, miért nem lehet ezeket a gyümölcskülönlegességeket az üzletek kirakataiban látni. A magyarázat: ez az, amit exportra küldenek, jó áron.

Emellett kézimunka-, konyhaművészeti-, lakberendezési, képzőművészeti kiállításokat is láthattak az érdeklődők, de az országos baromfi-, galamb-, postagalamb- és házinyúl kiállításra szintén a Hírös Hét keretében került sor.

 

Kodály Zoltán három ősbemutatójának is helyet adott a Hírös Hét

A Piarista Gimnázium előtti téren több mint kétezer fős közönség előtt rendezték meg a korabeli dal-és zenekultúra kiemelkedő eseményét, a szabadtéri dalosünnepet és találkozót 1934-ben. Az est szenzációja a Kodály darabok ősbemutatója volt. A három új Kodály-mű: Ady Endre Akik mindig elkésnek című versére írott kórusmű, Weöres Sándor Öregek című versének zenei képekbe való átültetése és végül a János evangéliumbeli szövegre szerzett Jézus és a kufárok című nagyszabású kompozíció.

 

 

Amikor még 3000 résztvevővel zajlott a babakocsis felvonulás

Az első Hírös Hét egyik legnagyobb látványosságának mondható a gyermekfelvonulás, a „Kecskemét a gyümölcs és a gyermek városa” jegyében. Kecskeméten rendkívüli, 10 % feletti volt a szaporulat, a város lakosságának száma folyamatosan emelkedett és nagy gondot is fordítottak a gyermekekre. A nagyobb járványok, háborúk után is a természetes szaporulatnak köszönhetően állt helyre a mérleg, majd 1950 után már a beköltözés ugyancsak növelte a lélekszámot. Nem csoda tehát, hogy a gyermek, az iskola és az egészségügy hármasa köré rengeteg kiállítás szerveződött a Hírös Héten, emellett pedig megfogalmazódott a gyermekfelvonulás gondolata. A tanyai gyermekeket talicskában tolták, és szintén érdekesség, hogy az árvaházi gyermekek mindannyian piros alapon fehér pöttyös ruhában vonultak fel. Ennek egészen egyszerű a magyarázata: éppen ilyen anyaghoz jutottak hozzá. A pöttyös ruha akkora sikert aratott, hogy divathullámmá vált, a bugaci pusztabálokon szinte kötelező viselet lett.

 

Egyszer volt Kecskeméten kutyavásár

A második Hírös Hétre ugyancsak készültek látványos újdonsággal: a Bethlen körút melletti, akkor még beépítetlen területen kutyavásárt tartottak, amiből aztán valahogyan nem lett hagyomány...

 

Mennyi???

Egyetlen nap alatt 25000 üveg szódavíz, 100 hektó bor, 22000 pohár sör fogyott az első Hírös Héten, a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét pedig meg kellett hosszabbítani. Ekkora érdeklődésre senki sem számított!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Sun, 25 Aug 2019 08:34:32 +0200
Miért tűnik el a Férfi? http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3201-miert-tunik-el-a-ferfi http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3201-miert-tunik-el-a-ferfi Miért tűnik el a Férfi?

 

Sokszor hallom ezt a problémát nőktől a munkám során, hogy nem értik, miért menekül el a férfi. Miért válik köddé, pedig olyan jól indult minden. És a Nő nem érti, mit rontott el.

Semmit. Egyszerűen csak nem értjük női aggyal a férfi működést. A hozzám forduló férfiak nagyjából ugyanazt mondják el a „menekülésük” okáról. Nézzük akkor összefoglalva, hol csúszik el a dolog, ami miatt nincs meg az összhang férfi és nő között a kapcsolódásban. Szeretnék különbséget tenni az ismerkedés és a már működő kapcsolat között. Mindkettőben eltűnhet a férfi, de más a mögöttes energiája, a dinamikája ennek.

 

I. Ismerkedés fázisában:

 

Ilyenkor a Nő még tele van reményekkel, örömmel, elképzelésekkel, vágyakkal a férfi iránt, akit szeretne maga mellett társként tudni. A megismert férfi azonban nem ezt a formát hozza.

 

Lássuk, ennek mik lehetnek az okai:

 

1. Még nem rendezte le a múltját.

A Férfinek sokkal nehezebb ez a folyamat, mert alapvetően racionális, míg az elválás, elengedés nagyon is szól az érzésekről. De mit kezdjenek a fájdalmukkal, a szomorúsággal, ha nincs erre eszközük? Általában szakember segítségét is sokkal nehezebben kérik, hisz úgy gondolják, nekik kell tudni megoldani a problémáikat. Egy válás, megcsalás, a nő kilépése a kapcsolatból egyet jelent a férfinek a kudarccal. Olyan veszteség élmény, amit lehet, inkább besöpör a szőnyeg alá, de ettől még az nincs rendezve benne, csak jó mélyre el van temetve.

Viszont egy új nővel való találkozás felhozhatja benne a régi csalódásokat, akár önmagában, akár a nőben. Ezért inkább elmegy, ahogy azt érzi, komoly kapcsolat is lehet a dologból. Nehogy újra sérüljön.

 

2. Nincs kész még egy komoly kapcsolatra.

Ha túl gyorsan keresi a szakítás után a következő nőt, akkor még egyszerűen nincs kész. Még levegőhöz akar jutni, még nyalogatni akarja a sebeit, még bizonyítani akar. Bizonyítani azt, hogy ő igen is férfi, akkor is, ha nem tudott helytállni a múltbeli kapcsolatában. Főleg akkor, ha gyerek is volt és szétesett a család a különválással.

Tehát ha olyan nő vagy, aki most nem csak szórakozást keres a férfi oldalán, hanem az elköteleződést is, akkor ez a férfi minőség még nem a te embered.

Az ismerkedés során ez könnyen kiderül egyébként, mert ha első alkalmakkor sokat beszél, „drámázik” még a múltján, az exén, akkor még biztos, hogy érzelmileg nincs kész egy új tartós kapcsolatra.

 

3. Fáradt, erőtlennek érzi magát.

A férfinek nagyon fontos egy kapcsolatban, hogy FÉRFI-nek érezhesse magát. Hogy tudjon adni, védelmezni, biztonságot nyújtani. Hogy érezhesse a nő, mellette nem kell semmitől félnie.

De a férfi sokat harcol, küzd a világban, önmagával és a nőkkel is. Amikor ebben az enervált állapotában van, akkor nem tud adni. Csak igyekszik kilátni a mélyvízből és összeszedni magát. És ha ilyenkor a nő elkezdi istápolgatni, akkor még szerencsétlenebbnek fogja magát érezni, tehát menekül, hogy ne lássa meg a nő, hogy ő még gyenge. Hogy még erőt kell gyűjtenie ahhoz, hogy büszke lehessen magára. Természetesen lehet mellette állni és támogatni, bíztatni, de nem biztos, hogy veled fog tudni ebből a helyzetből talpra állni és meg is maradni melletted.

 

4. Kevésnek gondolja magát.

Ha sok csalódáson ment keresztül a férfi és ez nincs feldolgozva benne, akkor rögzül benne az a kép, hogy nem lehet elég jó a nőnek.

Ettől ő még próbálkozik, ismerkedik. De amint érzékeli, hogy a nő látja benne a Férfit – mert valljuk be, azért mi mesterei vagyunk annak, hogy olyat is lássunk a férfiben, amit ő még nem lát magában – megijed. Mert bekapcsolnak benne azok a tudattalan tartalmak, hogyha megteszek mindent a nőért, dolgozok, utazni viszem, stb., akkor annak az az eredménye, hogy úgy sem leszek elég jó. Így egy újabb kudarc elkerülés miatt inkább eltűnik.

 

5. Szabadságot akar.

„Miért nem hív már?” „Tegnap se találkoztunk és ma sem, biztosan átvágott ez is.” „Ha nem keres naponta, akkor nem is vagyok neki fontos” „Én már úgy bemutatnám a családomnak, ő meg csak lapít.”

Na, ezek azok a női elvárások, amiktől a férfi megriad. Mert az is előfordul a férfinél, hogy pusztán azért nem jelentkezik, mert más a ritmusa. Már tempóban tud megnyílni, más módon tud befogadni.

Ha te nőként azonnal az összeköltözést és a gyereket tervezgeted vele, lehet ettől megijed és befékez. Mert neki először látnia, éreznie kell, hogy te vagy e az a nő, akivel ő közös jövőt akar élni. És ez a férfinál több időt igényel, mint nálunk nőknél, akik alapvetően érzelem vezéreltek vagyunk. Időt kell hagyni neki és figyelni az ő igényeire is.

 

6. Más a jövőképe.

Egy kapcsolat hosszú távú működésének egyik alappillére, hogy a két fél hasonlóan tud-e gondolkodni a jövőjükről. Hisz nem lehet a közös hajót két irányba kormányozni.

Ha pl. a nő már gyereket szeretne, de a férfi még nem áll készen a családalapításra, akkor valószínűleg nem lesz tartós a kapcsolat. Hiszen nem várható el, hogy a férfi úgy változzon, ahogy a nő akarja, mert neki is van egy saját elképzelése, ritmusa, életszakasza. Ha a nő erőteljesebben fejezi ki a jövőre vonatkozó vágyát és a férfi nem tud ezzel azonosulni, lehet, elmarad a tartós kapcsolat lehetősége.

 

 

II. Ha már kapcsolatban éltek:

 

Ebben az esetben már ismeritek egymást valamennyire. Sőt, lehet, már sok éve éltek együtt és bele is szürkülve a hétköznapokba. A férfi „eltűnése” ilyenkor gyakran abban nyilvánul meg, hogy nincs ott érzelmileg. Sokszor fizikálisan sem. Bütykölget a garázsban, vagy túl sokat van a munkahelyén, vagy inkább a barátokkal „kocsmázik”, vagy minden szabadidejét a hobbijával tölti vagy szeretőt tart, vagy alig kommunikál, vagy nem ad érintést, intimitást. Bármelyiket is választja, azt érezheted, a férfi nem veled van. Nem neked adja a figyelmét. Nem te vagy a fontos. A reakciód lehet erre a „beszéljük meg”, vagy a számonkérés, a duzzogás, a vita, az érzelmek megvonása, a szex letiltása.

De valahogy eljutottatok ebbe az állapotba, amiben ugye mindkettőtöknek szerepe volt.

A férfi akkor menekül a kapcsolatból, ha azt érzi, a nőnek sosem jó semmi, amit ő csinál. Ha a nőnek nem tud megfelelni. Ha a nő mást vár el tőle, mint amit ő adni tud.  Ha folyamatosan kritizálják, minősítik, utasíthatják.  Vagyis ha a nő elvár tőle.

Ilyenkor a férfi azért megy el, mert nem érzi magát elég jónak. Nem akar bántani, csak nem tudja, mit tegyen. És persze a nő sem rossz szándékból mondja a férfinak a mondandóját, csak neki is van egy múltja, amit hordoz magában. Alapvetően biztonságot akar a nő, legfőképp érzelmi biztonságot.

És a férfi? Valójában ő is ugyanezt. Hiszen mindannyian egyetlen dologra vágyunk. Minden igényünk, tettünk, szándékunk mögött egy mozgatórugó van: hogy szeressenek és szerethessünk. Hogy érezzük, fontosak vagyunk valaki számára és nekünk is értékes lehet valaki.

Ezt azonban Férfi és Nő másként tudja adni. A férfi alapvetően a tettein keresztül, azzal, hogy védelmez, biztonságot teremt, hogy igyekszik teljesíteni azt, amire képes. Amire képes adott életszakaszában. A Nő pedig az érzelmein, a gondoskodásán, a törődésén keresztül. És az által, hogy a hitét adja a Férfinak. Hogy hisz benne, az ő férfias teremtő erejében.

Így lehet a Férfi és Nő együttléte egy kölcsönös teremtés, amiben mindketten megélhetik magukat és emellett inspirálhatják, emelhetik is egymást. Tehát nem rossz a férfi, alapvetően nem akarja bántani a nőt. Ő is csak arra vágyik, hogy szeressék. Türelem, elfogadás, megértés, elvárás nélküliség, befogadás, és szeretet minden mennyiségben, amit adhatunk nekik. És persze mindezeket magunknak is! Azért, hogy Nőként ne a hiányból, a szűkségből, hanem az örömből, a könnyedségből, a szívűnkből, elvárások nélkül kapcsolódhassunk a férfihez!

 

 

 Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

kovacs.fatime@vipmail.hu, fatime@eleteszencia.hu 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Női percek Thu, 22 Aug 2019 08:50:58 +0200
Babakocsis felvonulás: vasárnap jön a nyár egyik legvidámabb kecskeméti eseménye http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3200-babakocsis-felvonulas-vasarnap-jon-a-nyar-egyik-legvidamabb-kecskemeti-esemenye http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3200-babakocsis-felvonulas-vasarnap-jon-a-nyar-egyik-legvidamabb-kecskemeti-esemenye Babakocsis felvonulás: vasárnap jön a nyár egyik legvidámabb kecskeméti eseménye

 

Babakocsis és gyermekfelvonulás

 

Gyülekező helyszíne: a Kecskeméti Katona József Színház előtt

Időpontja: 2019. augusztus 25., vasárnap 16:15-től

 

A zsűri a három legszebbnek, legötletesebbnek, legeredetibbnek ítélt babakocsit értékes ajándékokkal jutalmazza: Az első helyezett 20 ezer, a második 15 ezer, a harmadik pedig 10 ezer forint összegű ajándékutalvány boldog tulajdonosa lehet. Ezen kívül társasjátékok, futóbicikli, kismotor, roller, nagy maci, és még sok-sok minden más is gazdára talál augusztus 25-én vasárnap a „Gyermekeink a kincseink” programsorozat keretében. 

A felvonulásra várják a babakocsiból már kinőtt gyermekeket nevelő kecskeméti családokat is. A kis fatalicska vagy játék babakocsi se maradjon otthon!

 

 

További családi programok vasárnap a Hírös 7-en:

 • 16:30 Babakocsis és gyermekfelvonulás
 • 17:00 Köszöntő és áldás: az egyes egyházak képviselőinek áldásmondása
 • 17:15 Babakocsis felvonulás eredményhirdetése: a három legszebb babakocsi díjazása, meglepetés különdíj
 • 17:15 “Mózeskosár körbejár”: a kecskeméti újszülöttek köszöntése, majd a 10 mózeskosár és a babakelengye átadása. Az ajándékot átadja: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony
 • 17:40 Gyermeknéptánccsoport műsora
 • 18:00 Szeretetvendégség a gyermekek részére

 

A Hírös 7 Fesztivál további programjai

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 21 Aug 2019 14:40:28 +0200
Hétvégi programválogatás Kecskemétre szabva http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3199-hetvegi-programvalogatas-kecskemetre-szabva http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3199-hetvegi-programvalogatas-kecskemetre-szabva Hétvégi programválogatás Kecskemétre szabva

 

 

A művészet fény - Tsunoda Taeko japán képzőművész kiállítása

 

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Árpád krt. 4

Megnyitó: 2019. augusztus 22., 16:00–17:00

 

Tsunoda Taeko japán képzőművész első önálló magyarországi kiállítása.

Fővédnöki köszöntőt mond: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

A kiállítást megnyitja: Csáky Lajos festőművész

Megtekinthető: 2019. szeptember 22-ig, a Kamara nyitvatartási rendjében

 

 

Góliát

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.08.22. csütörtök, 18:00
 • 2019.08.23. péntek, 18:00
 • 2019.08.24. szombat, 18:00
 • 2019.08.25. vasárnap, 18:00

 

Színes, magyar feliratos, svéd krimi, 88 perc, korhatár: 16 év, rendezte: Peter Grönlund, szereplők: Sebastian Ljungblad, Sampo Sarkola.

Egy kis svéd iparvárosi közösségben, ahol a helyiek nagy része bűnözésből él, a 17 éves Kimmie apja drogkereskedelem miatt börtönbe kerül. A fiúra hárul a feladat, hogy gondoskodjon a megszokott életéből kibillentett család megélhetéséről. Kőkemény választás elé kerül: tovább viszi-e apja üzleti ügyeit, aki igazi férfit faragna belőle, vagy egy jobb élet reményében barátnőjével elhagyja a várost. A film a fiú felnőtté válásának brutális történetéről szól egy hagyományosan patriarchális társadalomban, a mai, változó Svédországban.

A film írója és rendezője, Peter Grönlund elsősorban mai társadalmi és politikai problémákra reflektál filmjeiben. Számos díjnyertes rövidfilmje után első nagyjátékfilmjével (Drifters) az ’A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon nyert különdíjat az elsőfilmes rendezők kategóriájában. A Góliátot hat kategóriában jelölték a Svéd Filmakadémia díjára, többek között az év svéd filmje elismerésére. A film végül négy díjat kapott, s elnyerte a legjobb színész, forgatókönyv, vágás és zene Guldbagge-díjait.

Jegyár: 850 Ft

Előzetes

 

 

Gerincjóga a parkban

 

Helyszín: Melinda park

Időpont: 2019. augusztus 23., 17:30

 

Te is szeretsz jógázni? Esetleg fáj a hátad és derekad, és szeretnél ellene tenni? Szeretsz a természetben lenni, feltöltődni és kihasználni a jó időt? Jógázzunk együtt a szabadban! Fókuszban a gerincoszlop, az erő és stabilitás jegyében!

A szomszédos játszótéren pedig (látótávolgáson belül) a család apraja is jól érezheti magát.

Az óra díja: 1.500 Ft

 

 

Hírös Gobelin és Kézimunka Klub, Höveji Csipke Múzeum kiállítása


Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Megnyitó: 2019. augusztus 23., 18:00


A Hírös Gobelin és Kézimunka Klub és a Höveji Csipke Múzeum közös kiállítása.

A kiállítást megnyitja Székelyné Kőrös Ilona, történész-etnográfus.

Közreműködik a Vadhajtás Citerazenekar Urbán Bernadett vezetésével és a Kunszállási "Csűrcsavaró" Néptánc Egyesület.

A kiállítás szeptember 8-ig látogatható 10:00-18:00 óra között.

A belépés díjtalan.

 

 

Jóga a szabadidőközpontban

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza körút 7.

Időpont: 2019. augusztus 24., 8:30–10:45

 

Program:

 • 8:30-tól érkezés
 • 9:00-től Berényi Zsuzsanna jóga oktató órája ovis és kisiskolás korúaknak: Gyereknek lenni jó!
 • 9:00-től Sebők-Vakulya Gizella jóga oktató órája

A helyfoglalás érkezési sorrend alapján történik.

Belépőjegyek: 1.000 Ft / fő

A program csak esőmentes időben valósul meg!

Jógaszőnyeget, és a jógaszőnyeg alá polifoamot, vagy rongyszőnyeget mindenki hozzon magával.

 

 

Játékos Nyílt Nap - MCC FIT Program

 

Helyszín: Neumann János Egyetem Pedagógusképző kar, Kaszap utca 6.

Időpont: 2019. augusztus 24., 14:00–18:00

 

“Egy jó csapatot keresel, ahol igazi barátokra lelhetsz? Egy helyet, ahol játszva tanulhatsz, fejlődhetsz? Szívesen lennél varázsfőzetet kotyvasztó tudós, vagy irányítanád sajátkészítésű robotodat? Kipróbálnád magad tévériporterként vagy mentősként? Akkor a legjobb helyen jársz! Ha személyes tapasztalatokat is szereznél az ősszel induló új évfolyamunkról, akkor gyere el, találkozzunk személyesen! Vidám, ismerkedős, játékos nyílt napot tartunk leendő ötödikes diákok és szüleik számára az MCC FIT Program kecskeméti központjában.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (FIT Program) felső tagozatos általános iskolásoknak nyújt tehetséggondozó, gazdagító képzést. Tehetséggondozó képzésünk a gazdagítás módszertanával dolgozik: diákjainkat napjaink fontos területeivel ismertetjük meg, célunk, hogy feltérképezzük az egyéni érdeklődési köröket, fejlődési igényeket és lehetőségeket. Moduljaink egymásra épülnek, egyre mélyebb jártasságot, tudást céloznak meg. Pedagógiánk a learning by doing, a cselekedve tanulás elvét helyezi középpontba. Diákjaink képzésünkön a nem-formális edukáció eszközeivel, a tantermi oktatásban nehezebben megvalósítható munkaformákkal (páros és csoportmunka, projektfeladatok stb.) találkozhatnak, és nagy hangsúlyt fektetünk a játékosságra, az élménypedagógiára is.”

Az esemény minden érdeklődő számára nyitott, regisztrálni az atoth@mcc.hu címen lehet.

 

 

Keserű Aszú

 

Helyszín: Koch Borház Kecskemét, Bethlen krt.12/C

Időpont: 2019. augusztus 24., 19:00–22:00

 

Színházat, bort és kiváló minőségű ételeket kóstolhattok össze! Nem utolsó sorban pedig személyesn találkozhattok Bata Éva színésznővel (Mi kis falunk - Teca, B.U.É.K. c. film stb.) és Bárnai Péter színművésszel (Martfűi Rém c. film) és sűrű koccintások közepette kikérdezhetitek őket a színész élet hétköznapjairól.

 

A darabról:

A nosztalgikus első fellángolás és a vulkánként fortyogó nagy szerelem csodái után mi lesz velünk? Megmaradunk egymásnak, s szépen leülepedünk, mint vulkanikus hamu az egykor virágzó tájra. Nagy kortyokban gurítjuk le torkunkon a kezdetben mézédes, mára keserűvé vált aszút. Így kell ennek lennie? Derítsük ki együtt. A nyomozáshoz Bata Éva színművésznőt és Bárnai Péter színművészt hívtuk segítségül.

 • Szereplők: Bata Éva - Bárnai Péter
 • Konzulens: Tóth Ákos Károly
 • Rendezte: Sárosi Gábor

 

Gasztronómia:

 • Előétel: Farm kóstoló tál (Npk sonka-Npk szalámi-kézműves sajt- egészséges zöldség)
 • Főétel: Npk charolais marha mini burger kóstoló
 • Desszert: Nagyi igazi barackos piskótája

Borsor:

 • Koch Hajós-Bajai Prémium Irsai Olivér 2018
 • Koch Hajós-Bajai Prémium Cabernet Sauvignon Rosé 2018
 • Koch Hajós-Bajai Prémium Kadarka 2017
 • Koch Hajós-Bajai Prémium Cabernet Franc 2017
 • VinArt Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 2013

A 5 tételből álló borkóstoló, az ételek, valamint a színházjegy ára: 7.900 Ft

Jegyvásárlás/foglalás:

Betti Delikát, Kecskemét, Csáky utca 18.

Telefon: +36 20 384 2428, S. Nagy Bettina

 

 

Nyári csobbanós hétvége

 

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, Csabay Géza krt. 2.

Időpont: 2019. augusztus 24-25.

 

Programok:

Aquafitness (TST Tánc és World Jumping Stúdió):

 • 14:00-14:10
 • 15:00-15:10
 • 16:00-16:10
 • 17:00-17:10

Játékos, ügyességi feladatok:

 • 14:15-14:35
 • 15:15-15:35
 • 16:15-16:35
 • 17:15-17:35

Esőhelyszín: Kecskeméti Fürdő (Kecskemét, Csabay Géza krt. 5.)

 

Fotó: Kovács László

 

Hírös 7 Fesztivál

 

Időpont: 2019. augusztus 25-ig

 

Ami még hátravan: Best of Geszti, Tanévnyitó fesztivál, Kollányi Zsuzsi feat Ritmo, Hírös Vágta, Harley Davidson találkozó, Gospel koncert – Bayer Friderika, Babakocsis felvonulás és még sok más!

A Trendalelke programválogatása

 

 

Nyárbúcsúztató retró party

 

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, Csabay Géza krt. 2.

Időpont: 2019. augusztus 25., 10:00-18:00

 

Programok:

 • A '80-as és '90-es évek legnagyobb slágerei, a lemezjátszóknál: dj Flower, dj Rolez, dj Németi, dj Matt Tyb,
 • Veterán Autó Kiállítás a Hírös Veteránjármű Egyesület tagjaival,
 • játékos ügyességi feladatok képzett játékanimátorokkal,
 • kézműves foglalkozások,
 • aquafitness

A rendezvény csak esőmentes időben valósul meg!

 

 

Előzetes: Flamingó fesztivál

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. szeptember 15., 15. 15:00 – 17:30

 

Rózsaszín és édes. A bagoly és unikornis után most itt az újabb őrület. Mi is itt vagyunk, hogy ezt az egyesek szerint cuki, mások szerint csúnya, de mindenképpen rózsaszín állatot megsüssük. Na jó, nem úgy, hanem mindent, ami rá hasonlít torta, fánk, csokoládé és süti formában. Kihagyhatatlan program, ha szeretsz sütni, szereted a rózsaszínt, de legalábbis te szeretnél a legtrendibb lenni a suliban!

Menü:

 • Flamingó torta
 • Sütőben sült flamingó fánk
 • Ruby csokoládés flamingó bonbon
 • Flamingó süti
 • Pink lemonade

A programot 9 éves kortól ajánlják. A szülők ezúttal kimenőt kapnak.

Vezeti: Rigóné Vásárhelyi Anita

Részvételi díj: 6000 Ft, jelentkezés

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 21 Aug 2019 09:17:00 +0200
Heti mottó http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3180-heti-motto http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3180-heti-motto Heti mottó

 

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Női percek Mon, 19 Aug 2019 09:00:00 +0200