TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót
30
2019 dec.


Csak 15 perc és kész a csodás vendégváró desszert! Megúszod a forró vízben főzést és a zsemlemorzsa pirítását is, szóval bátran delegálhatod a feladatot a gyerekeknek vagy a párodnak is. Eszméletlenül könnyű elkészíteni, mégis maximális dicséret jár érte a vendégektől. Egy tál és egy sütőforma, ennyi a mosogatnivaló, egy nagy fazék és a serpenyő helyett. Jól hangzik, nem?

23
2019 dec.

 

Semperger-Sommariva Kinga, az Egy kis Itália blog szerzője, aki magát "alföldi születésű magyar lány és boldog olasz feleségként" aposztrofálja, elmeséli nekünk, hogyan telnek az ünnepek Olaszországban, milyen finomságokat készít együtt a család és persze egy autentikus olasz receptet is megoszt velünk. 

18
2019 dec.

 

Pulai Katalin és Kovács Sándor után Molnár Évával folytatjuk a sort ünnepi gasztrokalandozásunkban. A Veyron Ebédlő és Rendezvényház ügyvezetője mesél nekünk, hogyan éli meg a karácsonyi rendezvények végeláthatatlan sorát, mennyi finomság kerül az asztalra a családi összedolgozásnak hála és természetesen egy receptet is mutat nekünk. Az Arany quinoatabulét mi bevalljuk, már kóstoltuk Éváék prezentálásában és már akkor megfogadtuk, hogy a saját ünnepi menünket ezzel a szuperfinom és szuperegészséges előétellel nyitjuk.

13
2019 dec.

 

A Trendalelke virtuális hasábjain megszokhattátok karácsony környékén, hogy kifaggatjuk a kecskeméti gasztronómia figyelemre méltó alakjait, hogyan telnek náluk az ünnepek, és persze, hogy milyen finomságok kerülnek az asztalra. Idén elsőként Pulai Kati, az OHANA Gasztroklub és Főzőiskola megálmodója engedett bepillantást az ünnepi kulisszák mögé, a sort pedig Kovács Sándorral, a Bagatell Étterem tulajdonos-séfjével folytatjuk. 

10
2019 dec.

 

A Trendalelke virtuális hasábjain megszokhattátok karácsony környékén, hogy kifaggatjuk a kecskeméti gasztronómia figyelemre méltó alakjait, hogyan telnek náluk az ünnepek, és persze, hogy milyen finomságok kerülnek az asztalra. Ezúttal Pulai Katalin, az OHANA Gasztroklub és Főzőiskola megálmodója, vezetője enged bepillantást a karácsonyi, családi idillbe és mutat nekünk egy mennyeinek ígérkező tortareceptet.

12
2019 okt.

 

Az évszakhoz passzoló hangulatú édességet sütött a 2019-es megmérettetésre Puskás Hajnalka, a zsűri pedig imádta az Almás-diós tortát, amely a verseny követelményeinek megfelelően nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, illetve kedvezőek a szénhidrát- és kalóriaértékei. Kifaggattuk Hajnit a versenyről és természetesen elkértük tőle a receptet is.

23
2019 szept.

 

Mit tehet az ember, ha vegán kollégája pont délidőben érkezik szerkesztőségi értekezletre? A sertésszűz és a csirkemell marad a hűtőben, de előkerül a spenót, ami szuperélelmiszer ugyan, a heveny agytornához mégsem ad elég krafot. Csicseriborsóval és lencsével (kevés csicseri leledzett a kamraszekrényben) felvértezve, pikáns paradicsommártásban tálalva viszont a ragadozó és a vegán is megnyalta mind a tíz ujját. Spenótos-paradicsomos csicseriborsó receptünk következik, amit jó szívvel ajánlunk őrült hétfőkre, mert gyorsan elkészül, és egytál ételként szinte nem marad utána mosogatnivaló. Ja, és nincs benne hús, mégis jól laktunk!

18
2019 jún.

 

A Frangepán sétányon korzózva egyből megakadt a szemünk egy új üzleten. A Szivárvány Natúr Világ egyszerre modern és rusztikus stílusa, és persze a csoki illata rögtön beszippantott minket. Juhász Zita, a bolt tulajdonosa magyar termékekkel tölti meg a Szivárvány Natúr Világ polcait, lehetőség szerint mindent a lehető legközelebbről, 50 km-en belül vagy a régióból szerez be. Olyan különlegességekre leltünk nála, hogy bizony alaposan telepakoltuk a textil szatyrunkat, a pakkunk fölét pedig környezetbarát módon, újrahasznosított papírtáskába csomagolta nekünk. A finomságokkal - Pulai Kati jóvoltából - egyenesen az OHANA Gasztroklub és Főzőiskola felé vettük az irányt, hogy leteszteljünk mindent, az utolsó morzsáig.

17
2019 jún.

 

A 8 tojásos lebbencs biztosan nagyon jól muzsikálna öreg lebbencsként, sok krumplival, fokhagymával is, de mi desszertként is imádtuk. Eszméletlenül krémes házi túró, mazsola, citromhéj és némi tojássárgája és tojásfehérje kell csupán ahhoz, hogy hétköznapi alapanyagokból pillanatok alatt olyan édesség készüljön, ami elvarázsol mindenkit. A Szivárvány Natúr Világ boltjában eszméletlenül gyönyörű 8 tojásos tésztára bukkantunk hozzá.

17
2019 jún.

 

Tésztasaláta majonéz nélkül? Igen! Spenótos orsótésztából, joghurtos, fűszeres azték chimichurri pácban érlelt csirkemellből, édesre grillezett koktélparadicsomból, ruccolából, krémes fetából és zamatos olívaolajos-mustáros öntetből egy könnyű főételt alkottunk. A Szivárvány Natúr Világ spenótos orsója is villámgyorsan elkészült, jaj annak, aki rutinból főzi hosszú perceken át. A tésztasaláta jól működik vendégváró fogásként is, de a gyerekek átverésére szintén alkalmas, ha a spenóttól amúgy hidegrázást kapó fiatalkorúak ⅓ rész spenótot tartalmazó tésztát szúrnak a villájukra.

1. oldal / 13

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449